CSL DD force drop out mid corner (peak load)

I had an issue on ACC on the PC last night with the CSL DD. Mid corner high load in Bathurst the DD force just dropped completely off but then came back on again about 2-3 seconds later.

Didn't happen again for the whole night (2-3 hrs racing).

I'm running the following setup:

Alienware R12 i9 setup

CSL DD with Mclaren V2 wheel (using the screw pin also)

8Nm power pack

ACC on pc

Beta Driver 423

Comments

  • Do you mind showing us your FFB settings from both the, Fanatec control panel and in-game settings?

  • Same Issue here, in iRacing. (Since today)

    I have nearly zero FFB when i'm Mid-Corner (High Peak, gets harder to steer (as it should) and then goes off.

    After this my PBME stopped working, have this Issue in every Corner now.

    Hopefully the Support answers soon.



    FFB Settings:

    Profile (iRacing recommendet)

    FFB Overall 100%

    in iRacing at 16, worked since I got this CSL DD great.

    Sad to say, after one Week a massive Problem which (i think) causes the dead of my PBME.


    You can see this in my stream today, at 50:00 the Display in the PBME went off, at 51:30 the first FFB Loss and at 53:00 a complete disconnect.

    www.twitch.tv/njperformance29


    (No Advert here, just for showing what the problem is)

  • RaindancerAURaindancerAU Member
    edited November 26

    I have experienced a similar problem where FFB drops and then USB disconnects, but I am getting it very frequently now.

    Tried the following:

    1. Different USB ports on the PC, 2.0, 3.0, 3.1 and USB C

    2. Different USB cables (the issue first occurred with the included cable)

    3. Different firmware versions and driver versions (427 and 429 and also 356 via compatibility mode)

    4. Different games

    5. Isolating the wheelbase so it is the only USB device plugged into the PC

    6. A completely different PC

    7. PC mode and CSW compatibility mode


    I keep getting the same disconnects. I have had my CSL DD since 23rd August and it has been flawless until now.


    I have a support case open with Fanatec, so let's see how this works out.

  • David ChiengDavid Chieng Member
    edited November 26

    Someone from another post, mentioned he had a connection issues between his wheel and the base.

    He removed his QR and put a space to the increase the distance of the connection at base side. Apparently worked for awhile and he had RMA his base as well.

  • I'll texted the support.

    The Problem will be recreated in an RMA and ill inform you guys.


    Sadly, No racing for me in the next days!


    Good Luck guys, may your hardware stay intact!

Sign In or Register to comment.